Егер сіз өзіңізді шырынды әрі тәтті қарбызбен, қауынмен қуантқыңыз келсе, бірнеше ережелерді білуіңіз керек. Олар піскен жемісті таңдауға көмектеседі.
"Қазір дүкен сөрелерінде қарбыз мен қауынды жыл бойы көруге болады. Алайда, отандық бақша дақылдары тек тамызда келеді, сондықтан сатып алуды кейінге қалдыру керек", - деп түсіндірді Мәскеудің азық-түлік сапасы инспекциясының маманы Екатерина Чердакова.
"Қарбызды шертіп көрген кезде дауысы анық шығуы керек. Қарбызды сондай-ақ, жеміс сабағына қарап та таңдауға болады. Егер жеміс сабағы шірімеген болса онда ол жаңа жұлынып әкелінген және іші де түспеген. Қауынға келетін болсақ, піскен жемістерде түрлі түсті және қалыңдықтағы қабық болуы мүмкін. Сондықтан, қауын таңдағанда алдымен хош иіске назар аударған жөн", - деді Чердакова.
Ол кесілген қарбыз мен қауынды тоңазытқышта 12 сағаттан артық ұстауға болмайтынын еске салды.
Басып шығару