Жаңғақ жүрек ауруларын болдырмайды және қан тамырларын тазартады.
Жаңғақ жегеннен кейін бірнеше сағат ішінде ағзада болатын процестер туралы, доктор Муаммер Йылдыз айтып берді.
Грек жаңғағы немесе грек жаңғағының майын үнемі тұтыну инфаркттың пайда болу қаупін едәуір төмендетеді. Зерттеу нәтижелері көрсеткендей, бір уыс жаңғақ жегеннен төрт сағаттан кейін ағзадағы холестерин деңгейі төмендейді және қан тамырларының икемділігі жақсарады, бұл ағзадағы қан айналымының жақсы жүруіне көмек болады.
Грек жаңғағы мен грек жаңғағының майының жүрекке тигізетін пайдасын анықтаған. Зерттеу нәтижесінде бұл өнімдерді үнемі қолдану бізді жүрек-тамыр ауруларынан қорғайтыны белгілі болды.
Пенни Крис Этертон, Пенсильвания мемлекеттік университетінің диетология профессорының айтуынша, аптасына төрт күнде бір уыс жаңғақ немесе жержаңғақ майын қолдана отырып, сіз жүрек ауруының қаупін азайта аласыз.
Егер сіз үш ас қасық (51 грамм) грек жаңғағының майын қолдансаңыз, төрт сағат ішінде қан тамырларыңыздың күйін жақсарта аласыз. Грек жаңғағының майы эндотелий жасушалары үшін пайдалы екендігі анықталды, олар қан тамырларын реттеп, олардың икемділігінде маңызды рөл атқарады.
Басып шығару